• Fri frakt over 1000 kr
 • Levering 2-5 Hverdager
 • 30 DAGERS ÅPENT KJØP
Ofte stilte spørsmål og svar om Gender Reveal Party
Inspirasjon

Ofte stilte spørsmål og svar om Gender Reveal Party

Hva er en gender reveal?

Gender reveals er en relativt ny trend her i Norge. Det hele går ut på å invitere de blivende foreldrene til en fest (både kvinner, menn og barn er velkomne) for å feire sammen når kjønnet til babyen i magen avsløres. Det kan være et stort arrangement eller en intim sammenkomst med kun de som står deg nærmest.

Hvilken uke har du vanligvis en gender reveal?

Det vanligste er rundt uke 20, da ultralyden viser babyens anatomi og man kan se hvilket kjønn det er. Du kan også kombinere den med en babyshower.

Skal foreldrene vite kjønnet før gender reveal partyet?

Her er det opp til foreldrene om de vil vite kjønnet før partyet eller ikke. Og det er noen forskjellige måter å gjøre det på. Her er de tre vanligste:

 1. At foreldrene vet kjønnet på barnet, men gjestene ikke.
 2. At foreldrene blir overrasket sammen med gjestene
 3. At gjestene vet, men ikke foreldrene.

Hva er forskjellen mellom en Gender Reveal og en Babyshower?

For det første kan det være godt å vite at et gender reveal party ikke utelukker en babyshower. Babyshoweren er en fest hvor (tradisjonelt) kvinnelige venner og familiemedlemmer "dusjer" den blivende mamman med gaver. Men hva er da forskjellen mellom en babyshower og et gender reveal party? Her er tre ting som skiller dem:

 • En kvinnelig venn eller et familiemedlem er vanligvis ansvarlig for planleggingen av babyshoweren. (Ofte en overraskelse for den blivende mamman). En gender reveal planlegges vanligvis av de blivende foreldrene – og alle kan hjelpe til – så lenge de er flinke til å holde på hemmeligheter.
 • Vanligvis er det bare kvinner som inviteres til en babyshower – sammen med den gravide. På en gender reveal er hele familien + alle venner velkommen (inkludert barna selvfølgelig)
 • På en babyshower er det en forventning om gaver til babyen. Ved en kjønnsavsløring er det ikke vanlig at du trenger å ta med gaver.

Hva gjør du på en gender reveal /

kjønnsavsløringsfest? Vi har summert det hele i 6 enkle trinn ;)

 1. SPISER
 2. HAR DET GØY,
 3. Holder hemmeligheten så lenge som mulig,
 4. Bygger på spenningen,
 5. Lar gjestene gjette helt in i det siste.
 6. AVSLØR BARNETS KJØNN

Hva spiser man på et Gender Reveal Party?

Så.. hva skal du finne på av mat til en gender reveal? Faktisk er det helt opp til deg hvordan du vil gjøre det. Vil du ha en stor middag? Da har du det. Luter du mer mot å servere snitter og snacks? Da går du for det! Trenger du noen tips og litt inspirasjon? Her er en liste over snacks som passer godt på et gender reveal party!

Blå og rosa Cakepops
Cakepops er en virkelig høydepunkt på enhver festlig begivenhet. Og vet du hva det beste av alt er? De er faktisk superenkle å bake! Det eneste du trenger er en form for kake eller kjeks (f.eks. oreo cookies), kremost og Deco Melts i blått og rosa. Og cakepop pinner selvfølgelig! Deigen lager du ved å blande kakene/kjeksen og blande med kremost. Så er det bare å rulle kuler, stikke i en pinne, dyppe i smeltet decomelts og eventuelt pynte med strøssel. Så enkelt, men så godt!

Cupcakes med blå og rosa frosting
Bak favorittcupcakesene dine (eller kjøp ferdige) og pynt med blå og rosa frosting. Vil du bruke cupcakes for å avsløre kjønnet til babyen? Fyll cupcakene med noe rosa eller blått og pynt i stedet med hvit frosting og en eller annen form for pynt som passer til temaet.


Jordbær dyppet i blå og rosa sjokolade
Akkurat så enkelt som det høres ut! Alt du trenger er ferske jordbær + rosa og blå deco melts. Smelt deco-meltsen etter anvisning på pakken, dypp jordbærene, la stivne og voila – klart til servering!


Marshmallow pops
Oppskriften finner du her: Festlige kjærlighet på pinner med marshmallows og sjokolade 

Rosa og/eller blå drinker
Byd på rosa og/eller blå drinker. Vil du bruke drinker for å avsløre kjønnet til babyen? Da anbefaler vi å servere disse drinkene mot slutten av festen. Bruk festlige glass, for eksempel champagneglass og hvorfor ikke spunnet sukker for en ekstra festlig look?

Kake som avslører babyens kjønn
Bak favorittkaken din. Stans ut en sirkel i midten. Fyll sirkelen med blått eller rosa godteri (f.eks. smarties eller lignende). Husk å gi plass til et "kakelokk". Dekorer kaken etter eget ønske. Trenger du inspirasjon? Ta en titt blant våre fine kakedekorasjoner!

Tårta Gender Reveal

Hva kan gjøres for å øke spenningen på Gender Reveal Partyt?

Kort sagt: jo lenger du klarer å holde det hemmelig, og jo færre som vet kjønnet på babyen før Gender reveal partyt, jo mer spennende! For å gjøre det ekstra spennende kan du alltid la gjestene gjette kjønn før det avsløres. Dette kan gjøres på mange forskjellige måter, her er noen eksempler, som også vil være et fint minne for hele familien. 

 • Bruk en gammel ramme, gjerne A3 eller litt større. Fest et papir til rammen der du skriver "Team Pink eller Team Blue?". La gjestene skrive på tavlen. Plasser blå og rosa penner og be gjestene skrive navnet sitt med blå penn hvis de tror det er en gutt og rosa penn hvis de tror det er en jente.

 • Kjøp et komplett sett med advice cards eller baby prediction cards. Legg kortene i en liten kiste eller en fin boks.

 • Bruk en av våre fine gjestebokrammer og la gjestene skrive med blå eller rosa penn.

Vi ønsker å avsløre kjønnet på en morsom måte – hvordan gjør vi det?

Det er mange morsomme måter å avsløre kjønnet på. Vi har satt sammen en liste over 9 tradisjonelle og utradisjonelle tips og idéer. Hvilken blir din favoritt?

 • Bruk en ballong fylt med konfetti
 • Fyll en piñata med konfetti
 • Bak cupcakes med blå/rosa fyll
 • Smell av en konfettikanon
 • Fyll favorittkaken din med rosa/blått godteri som ramler ut når kaken skjæres opp
 • Fyll en boks med blå/rosa konfetti - dekorer boksen slik at den passer til deg og temaet på partyt
 • Bak en enkel pai eller kakebunn. Dekorer med rosa/blå krem og dekk det hele med vanlig hvit krem. La så barna mose kaken inn i ansiktene deres. Ikke glem å ta et kort! Vi lover mye god latter :)
 • Ta hjelp av barna - la dem dyppe hendene i maling (blå/rosa) og gjøre et avtrykk på mammas mage (hvit t-skjorte)
 • Ta med gjestene på skattejakt med ulike ledetråder som til slutt fører til en kake (eller lignende) som avslører babyens kjønn.

Du liker kanskje også dette