• Fri frakt over 1000 kr
  • Levering 2-5 Hverdager
  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP
5 morsomme idéer til årets eggjakt
Inspirasjon

5 morsomme idéer til årets eggjakt

Tenker du på hvordan du kan gjøre årets eggjakt ekstra spennende for barna? Slapp av, vi hjelper deg! Her er 5 morsomme idéer til påskeeggjakten.

De siste årene har eggjakt blitt stadig mer populært. Eggjakten går ut på å finne påskeegg som påskeharen har gjemt på forskjellige steder. Eggene kan være både utendørs og inne. Rent praktisk kan en eggjakt gjøres på mange forskjellige måter. Ofte går det ut på å finne så mange egg som mulig og den som finner flest egg vinner en symbolsk premie. Da brukes ofte malte, eller umalte, vanlige egg. En annen vanlig variant, som hovedsakelig er rettet mot barn, er å se etter påskeegg fylt med godteri. Vil du gjøre påskeeggjakten til noe utover det vanlige? Her er 5 morsomme idéer!

1. Gjør eggejakten som en skattejakt

Eggejakten utformes som en skattejakt. Gjem eggene og tegn et enkelt kart som viser hvor eggene er. Eller bruk skilter og dekorasjoner for å vise hvor eggene er. Er barna litt eldre og lesekyndige? Da kan du skrive ledetråder på små lapper og legge dem i eggene. Ledetråden i det siste egget fører da til en felles premie: for eksempel barnas påskeegg. Du kan selvfølgelig også kombinere flere av disse enklere variantene for å gjøre skattejakten enda morsommere!

2. Utfordre barna med eggjakt i mørker

Utfør eggejakten akkurat som du pleier, men i mørker. Ikke glem lommelykter!

3. Glow in the dark eggjakt

Ta eggjakten i mørket til neste nivå ved å plassere et lysende armbånd i hvert egg.

4. Eggjakt med fysisk aktivitet

La barna gjøre en liten oppgave ved hvert egg, når oppgaven er fullført får de egget. Oppgavene kan for eksempel være: 10 jevnfotshopp, Hopp på 1 bein eller lignende.

5. Puslespilljakt

Finn et lite puslespill og sett det sammen. På baksiden av puslespillet skriver du en ledetråd som leder til "gullegget". Ta puslespillet fra hverandre og legg en brikke i hvert egg. La barna søke etter eggene, legg puslespillet og snu det forsiktig for å finne ledetråden. Siden er det på tide å finne gullegget!

Gräsmatta dekorerad till äggjakt
Du liker kanskje også dette