• Fri frakt over 1000 kr
 • Levering 2-5 Hverdager
 • 30 DAGERS ÅPENT KJØP
12 enkle juletradisjoner barnet ditt vil elske
Inspirasjon

12 enkle juletradisjoner barnet ditt vil elske

Vil du nyte den koselige julestemningen i hele desember og samtidig skape morsomme minner sammen med barna? Værsågod! Dette innlegget er for deg. Her har vi samlet 12 morsomme juletradisjoner som garantert vil gjøre nedtellingen til julaften både morsom og minneverdig.

 1. Bak julegodteri

Å bake julegodteri er både gøy og godt! Skal du bake med barna for første gangen? Da anbefaler vi at du holder det enkelt. Issjoklade er eksempel på julegodteri som er gode å spise og enkle å lage. Win win!

 1. Se julefilmer

Bygg opp julestemningen med en julefilm eller to. Her er det mange koselige og morsomme filmer å velge mellom. Hva med Mikke Mus sin julehistorie? Polarekspressen? Eller hva med Hjemme alene? La barna velge film, popp en stor bolle med popcorn, kryp opp i sofaen og nyt, Vil du ha litt ekstra julefølelse? Kombiner filmstunden med litt julegodteri. Smarties Snømannsuppe, lussekatter, pepperkaker og klementiner er garantert et populært innslag sammen med filmen.

 1. Lag din egen julepynt

Elsker barna dine også å gjøre håndverk? Da er denne tradisjonen virkelig noe for deg! Bruk ferdige håndverkssett, bruk ting fra naturen eller pusle med materialer som allerede er hjemme – så er det bare å la fantasien løpe. Popsicles, juleduftende appelsiner og juletrepynt laget av pepperkaker er eksempler på julehåndverk som barn vanligvis synes er gøy.

 1. Dekorer et pepperkakehus eller et pepperkaketre

Kjøp et ferdig byggesett eller bak ditt eget pepperkakehus. Eller hvorfor ikke slå til på et pepperkaketre i år? Uansett hva du velger (kanskje begge deler), anbefaler vi at du setter sammen huset eller treet og lar barna være med å pynte. Sørg for å ha fylt opp med strøssel , spiselig glitter, godteri og is!

Pepparkakshus

 

 1. Julepynt sammen

La barna være med å pynte rommene sine til jul. Det trenger ikke være så mye. Ofte er det nok med en adventslysestake eller adventsstjerne og en nisse eller to. Vil du ha litt mer enn det? Ta en titt på vår fine juledekorasjoner .

 1. Julefrokost

Denne tradisjonen gjør julaftens morgen litt ekstra spesiell og koselig. Skal du slå kraftig an, setter du opp en liten juleinspirert frokostbuffet, men det trenger faktisk ikke være så komplisert. Julegrøt, klementin og kanskje en pepperkake gjør seg fint. Eller en brødskive med godt pålegg og litt julebrus. Det trenger ikke være vanskeligere enn det. Det viktigste er å samle hele familien og at man kan sette seg ned sammen og spise i ro.

 1. Kjøp eller lag en julekalender

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: å telle ned til jul er definitivt morsommere med en julekalender ! Velg selv om du vil lage din egen eller kjøpe en ferdig. Her på Bursdagskongen.com finner du både sjokoladekalendere, DIY adventskalendere og morsomme julekalendere fra populære merker som Harry Potter, Minecraft og Roblox.

 1. Skriv en ønskeliste til julenissen

Selvfølgelig skal barna skrive en ønskeliste og sende den til nissen! Men visste du at nissen svarer på alle brev? Ja, det er faktisk sant. Det hele startet med en avis som het "Julenissen", hvor barna ofte sendte sine brev. Avisen ble dessverre nedlagt i 1935, men som du sikkert vet har barn fortsatt å skrive til nissen. I dag håndterer Posten brevene til nissen. Og alle barn som legger igjen adressen sin får en liten hilsen.

Julenissens adresse er:

 Julenissen

1440 Drøbak

 1. Bak pepperkaker og lussekatter til Lucia

Lucia-feiringen er en del av julen, så hvorfor ikke introdusere en koselig tradisjon der dere baker pepperkaker og lussekatter sammen til Lucia? Og hvorfor ikke la Lucia være dagen du lar barna åpne årets første julebrus..? 

Bakar pepparkakor

 1. Gå på julemarkedet

Å gå på julemarked er en helt utmerket måte å oppleve litt julestemning før jul. Her kan du benytte anledningen til å kjøpe julegaver, drikke gløgg, spise pepperkaker, kjenne lukten av brente mandler eller bare rusle rundt og nyte den herlige stemningen.

 1. La nissen flytte inn

Noe som har blitt veldig populært de siste årene er å la nissen flytte inn til første advent. Og det er ikke en hvilken som helst nisse som vanligvis flytter inn. Denne nissen er litt rampete og finner på små busestreker, til stor glede for barna. Nissetradisjonen krever litt tid og innsats fra dere som foreldre, men er absolutt verdt det. Trenger du tips på Nisse-busstreker? Ta en titt på artikkelen vår: "40 morsomme nissestreker og -oppdrag".

 1. Pynt juletreet sammen

Tradisjonelt skal treet bringes inn og pyntes på lille julafton. Så hvorfor ikke benytte anledningen til å gjøre dette til en koselig stund for hele familien? Sett på julemusikk, plukk frem julepynten og begynn å pynte. Avslutt det hele med en koselig stund med pepparkaker och julegodteri sammen.

Du liker kanskje også dette