• Fri frakt over 1000 kr
  • Levering 2-5 Hverdager
  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP
Tips til en budsjettvennlig barnebursdag
Inspirasjon

Tips til en budsjettvennlig barnebursdag

Hvem har sagt at en barnebursdag må koste skjorta? Her er våre beste tips til en budsjettvennlig bursdagsfeiring! 

Ha bursdagen hjemme 

Ved å ha selskapet hjemme eller utendørs, slipper du å betale for å leie lokale. På denne måten sparer du penger som du heller kan bruke på andre, viktigere ting til feiringen. 

Hold en mindre feiring

Med mindre mener vi å begrense antallet gjester. La bursdagsbarnet ferie med nærmeste familie og venner. 

Send ut invitasjoner elektronisk...

Kan kanskje høres litt kjedelig ut, men det viktigste er jo faktisk at gjestene vet når de skal komme. En tekstmelding pleier å være det enkleste, men e-post kan også fungere.

... eller la barna lage egne invitasjoner 

Synes du fortsatt at det er litt kjedelig å sende ut invitasjonene elektronisk? La bursdagsbarnet lage sine egne invitasjoner! Bruk det dere har hjemme! Papir, penner, klistremerker, glitter - ja, det meste kan brukes for å skape morsomme og kreative invitasjoner!

Lag dine egne dekorasjoner 

Når vi allerede lar kreativiteten flyte, så vil vi slå et slag for punkt nummer 4: lag dine egne dekorasjoner!

Dekorer med ballonger

Ballonger er kanskje den dekorasjonen som de aller fleste av oss forbinder med bursdag og festligheter. Dropp folieballonger, ballongbuer og helium, og invester heller i en stor pakke med vanlige lateksballonger i bursdagsbarnets favorittfarger. Kompletter eventuelt med en pakke limprikker. Med limprikkene kan du raskt og enkelt skape en festlig stemning ved å dekorere tak og/eller vegger med fargerike ballonger.

Velg et smart tidspunkt

Tro det eller ei, men hvis du velger et smart tidspunkt for feiringen kan du faktisk spare masse. Før lunsj pleier det å passe bra for små barn. Og etter lunsj, men før middag passer som regel bra for litt større barn. Når du legger feiringen etter lunsj og før middag, trenger du ikke tenke på at du må servere mat. Det holder med andre ord å servere litt godteri og snacks. Smart, ikke sant?

Velg budsjettvennlig festmat

Så... hva kan man by på som ikke koster skjorta? Her er våre beste tips!

Popkornbar

Det eneste du trenger er popkorn og diverse topping (tenk både søtt og salt) og noe å drikke. Tips! Kanskje du også vil gå all-in og forvandle feiringen til en filmkveld?

Vafler/pannekaker

Server med syltetøy og krem. Eller hvorfor ikke overraske med en kake laget av pannekaker? 

Isbar

By på is, strøssel, sjokoladesaus og hjemmelaget marengs. Server isen i fine skåler eller glass.

Vil du servere skikkelig mat? Sats på noen av klassikerne! 

Hamburgertallerken 

En klassiker som de fleste barn elsker! 

Pølse med brød

Det blir nesten ikke enklere enn det!

Pasta med kjøttsaus/lasagne 

Barna elsker det, så hvorfor ikke? 

Hjemmelaget pizza/pizzasnurrer

Sats på pizza med enkel topping. Ost og skinke pleier å falle i smak hos de aller fleste barn. Og du... server saft istedenfor brus!

Lag egne godteposer 

Vil du sende barna hjem med en liten godtepose? Bruk vanlige små papirposer, dekorer med gavebånd og en morsom etikett eller kort med barnets navn. Kjøp smågodt og fordel i posene. Mye billigere enn å kjøpe ferdige godteposer! 

Fordel innkjøpene og handle inn til bursdagen på SALG

Det sier seg selv at SALG betyr billigere ting til festen. Så hold utkikk etter salg! Og du... et siste tips. Om du har mulighet, prøv å fordel innkjøpene over månedene før selskapet. Slik sprer du kostnadene og slipper å punge ut for hele selskapet samtidig.


Du liker kanskje også dette