• Fri frakt over 1000 kr
  • Levering 2-5 Hverdager
  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP
Slik lager du tidenes morsomste piratfest
Inspirasjon

Slik lager du tidenes morsomste piratfest

Ship O'hoi! Vil du også invitere til en piratfest som ville gjort Kaptein Krok grønn av misunnelse? Her er våre beste tips!

Festmeny som passer til små pirater

Ryktene på de syv hav sier at pirater elsker grillspyd! I hvert fall hvis vi skal tro Pippi Langstrømpe. Og det virker vel rimelig, ikke sant? Vårt tips er å servere maten som en liten buffet. På denne måten kan barna selv velge den maten de liker. Her er noen forslag til mat og drikke som er vanlig å spise blant små pirater.

  • La barna lage sine egne grillspyd: sett frem boller med pølsebiter, kjøttboller, små tomater, paprika og annet smått og godt du vet barna liker.

  • Grillede kyllingklubber

  • Maiskolber

  • Barnevennlig punsj: bland juicekonsentrat (gjerne litt tropisk smak) med sukkerholdig drikke eller kullsyreholdig vann i en stor bolle, bruk frosne jordbær som isbiter. Serveres i piratglass og med sugerør, selvfølgelig!

Det er også kjent at de fleste småpirater er glade i søtsaker. Og her er det egentlig bare din egen fantasi som setter grensene! Trenger du litt hjelp på veien? Prøv en av Bursdagskongens favoritter:

  • La et sjørøverskip seile gjennom et hav av marengs!

  • Forvandle bursdagsbarnets favorittkake til en piratkake ved hjelp av piratskip og sukkerdekorasjoner.

  • Server piratcupcakes laget ved hjelp av vårt smarte cupcake kit.

  • Tropiske fruktspyd med melon, ananas og kiwi.

Tips! Oppgrader buffetbordet ved å stikke spydene inn i en ananas eller en melon. Et enkelt, men morsomt innslag som garantert vil bli satt pris på av barna!

Festleker som er perfekt til små sjørøvere

Du har kanskje hørt at pirater er flinke til å lage bråk og støy? Det kan med andre ord være en god idé å ha et program for festen som holder barna opptatte. Her er noen forslag til leker og aktiviteter som er perfekte på en piratfest!

Skattejakt

Hva er vel bedre på en piratfest enn en skattejakt? Gjem skatten et sted i huset og tegn deretter et enkelt skattekart som viser hvor skatten er. Da er det bare for de små piratene å begynne å lete.

planken

Finn en planke og et bind for å dekke øynene. Har du små barn? Plasser planken på gulvet. Har du eldre barn? Da kan du heve planken litt. Deretter ta bind for øynene på barna og la dem balansere på planken. Piraten som klarer å holde balansen lengst og ikke faller over bord, vinner.

La barna finne på morsomme piratnavn til hverandre

Et tips er å skrive ut papirlapper med forskjellige sjørøvernavn som «Kaptein», «Den fryktede», «Med sverdet», «Fra sjørøverøya» osv. La det være plass foran (eller bak) piratnavnet, slik at barna kan skrive sitt eget navn der. 

Foretrekker du en litt roligere fest? Da kan piratutstyr være en veldig god idé! Eller hvorfor ikke la barna få en liten tatovering ved hjelp av våre populære midlertidige tatoveringer?

Overrask barna med litt annerledes godteposer

På en piratfest kan godteposen med fordel være en del av skattejakten. Fyll små godteposer med overraskelser og legg dem i en skattekiste som barna kan lete etter. Det er nesten gitt at skatten skal bestå av sjokolademynter, men hvem sa at godteposer kun må bestå av godteri? Her er noen forslag til småting som passer perfekt i godteposen. Og som barna garantert vil sette pris på:

Dekorasjoner og borddekking

Dekk bordet med en duk som ser ut som et skattekart, og pynt deretter bordet med litt sand, noen hodeskaller og kanskje noen gullmynter og diamanter. Sett gjerne opp et piratflagg i nærheten av spisebordet og pynt med ballonger for å skape en litt mer festlig stemning! Sist, men ikke minst: Plasser en øyelapp på hver sitteplass. Da kan du bruke lappene med barnas sjørøvernavn som bordplassering.

Piratkalas

Du liker kanskje også dette