• Fri frakt over 1000 kr
  • Levering 2-5 Hverdager
  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP
Lag din egen adventskalender
Inspirasjon

Lag din egen adventskalender

Å vente på julen blir helt klart morsommere med en adventskalender! Har du lyst til å sette sammen din egen julekalender, men vet du ikke helt hvordan du skal gjøre det? Slapp av, vi hjelper deg! Vi har satt sammen en enkel guide som hjelper deg med å lage en morsom adventskalender (eller to). Raskt og enkelt! Og du? Begynn i god tid, slik at kalenderen er klar når første luke skal åpnes.

 

1. Velg ut 24 små julegaver - en til hver dag frem til julaften

Tenk litt på hvordan du vil at barnas julekalender skal se ut. Skal den kun bestå av små leker? Godteri? En blanding av godteri og små leker? Eller hvorfor ikke en blanding av godteri, leker og morsomme aktiviteter som familien kan gjøre sammen? Barna kan for eksempel få en liten leke på hverdagene, noe morsomt godteri på lørdagene og så kan dere gjøre noe morsomt sammen på søndagene, som for eksempel å lage julegodteri, bygge pepperkakehus eller lage fine juledekorasjoner. 

2. Pakk inn julegavene 

Når du har valgt ut og kjøpt julegavene til kalenderen, er det tid for å begynne med å pakke inn de små pakkene som utgjør lukene i adventskalenderen. Her finnes det flere forskjellige alternativer å velge mellom. Du kan for eksempel pakke inn hver lille julegave i julepapir, legge de små tingene i fine gaveposer eller kjøpe en ferdig julegavekaldender. Uansett hvilken variant du velger, så husk å merke julegavene med tallene 1-24, slik at barnet vet hvilken julegave som skal åpnes på hvilken dag.

Har du valgt å ta med morsomme aktiviteter i adventskalenderen? Da foreslår vi at du pakker inn noe som representerer den aktiviteten. Skal dere bygge pepperkakehus? Så kan du pakke inn et ferdig pepperkakehus + Smarties, glitter, strøssel og annet man kan bruke til å dekorere huset. Lage julegodteri? Pakk inn noen av ingrediensene.

3. Sett sammen adventskalenderen

Har du valgt ut barnas små julegaver, pakket dem inn og merket dem med tallene 1-24? Perfekt! Da er det på tide å tenke på hvordan du skal sette sammen selve kalenderen. Her er noen forslag:

  • Gjør om et gammelt bilde (man kan gjøre et kupp på loppemarkeder) - ta ut selve bildet og fest 4 snører på baksiden av rammen (ett snøre for hver uke frem til jul). Bruk deretter klesklyper til å feste de små julegavene til snørene.

  • Legg alle pakkene i en kurv. 

  • Fest alle pakkene med sikkerhetsnåler på en gammel juleduk.

  • Lag en unik "julegardin" på barnet sitt rom. Bruk gavebånd og heng opp de små julegavene i gardinstangen.

  • Server de små julegavene sammen med barnets frokost hver dag. 

  • Pynt opp en gammel kleshenger med glitter og fest julegavene til kleshengeren ved hjelp av gavebånd i forskjellige lengder. Heng deretter opp kleshengeren på en krok på veggen.

Du liker kanskje også dette