• Fri frakt over 1000 kr
  • Levering 2-5 Hverdager
  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP
Lag din egen Cake Bowl
Oppskrifter

Lag din egen Cake Bowl

Leter du etter en ny og spennende dessert? Prøv en Cake Bowl! Den passer minst like bra til fredagskos som til dessert på nyttårsaften. Så gjør du:

1. Velg størrelsen på din cake bowl 

Skal du servere dine cake bowls som en del av et dessertbord? Da er boller med en diameter på 8-10 cm mer enn nok. Har du lyst på en skikkelig fråtsingskveld på sofaen? Da anbefaler vi en bolle på 12-15 cm 😉

2. Bestem deg for hvilken kake du vil bruke som base

Du kan velge akkurat hvilken kake du vil ha som base i din cake bowl, men her kan det være lurt å tenke et steg videre. Du må nemlig bygge resten av tilbehøret rundt basen din. Du bør med andre ord velge en kake som matcher tilbehøret ditt.

3. Velg en krem som passer til kaken 

Nå er det på tide å velge krem! Velg en krem du liker, som passer til kaken. Hva med smørkrem? Vaniljesaus? Sjokoladekrem? Alt er mulig!

4. Hvilke smaker kan du komplettere med?

Når du har valgt kremen er basen til din cake bowl klar! Men når det kommer til smak er det fortsatt flere forskjellige veier å gå. Tenk på hva din cake bowl trenger. Vil du ha noe friskt? Eller kanskje noe surt? Eller kanskje du ikke får nok av det søte?

5. Det er ikke bare innsiden som teller

Det viktigste er selvsagt at du velger ingredienser som smaker godt og som passer godt sammen. MEN det lønner seg faktisk også å tenke litt på hvordan ingrediensene du har valgt vil se ut i en bolle. Vill din cake cowl se penere ut hvis du tilsetter farge i kaken eller i kremen? Hvilken pynt passer godt til kaken fargemessig? Hvis du tenker gjennom dette før du begynner, øker du sjansen for at din cake bowl blir akkurat så fin og smakfull som du vil ha den 😉

6. Frukt og bær 

En cake-bowl er ikke komplett uten frukt og bær. Med frukt og bær får du ikke bare en frisk smak, du får også fine farger. Velg frukt og bær som du liker og som passer godt til resten av ingrediensene i din cake bowl.

7. Dekorer med måte 

Velg ut en håndfull dekorasjoner som virkelig tar din cake bowl til neste nivå. Men du..? Ikke overdriv! Et tips er å drysse noen Deco Melts eller dryppe litt sjokolade på kaketerningene for å gi din cake bowl et attraktivt og profesjonelt utseende.

8. Baking og montering

Har du kommet helt hit? Perfekt, da er det bare å begynne å bake! Stek kaken i en vanlig bakeform, og bruk deretter en utstikker til å skjære ut skiver i den størrelsen du trenger. Og du? Sørg for å ha litt ekstra kake, som du kan kutte i små terninger for å bruke på toppen av din cake bowl, for å hinte om hva som venter. Siden er det bare å begynne å sette sammen din bowl.

Start med å legge et kakestykke i bunnen, og legg deretter lagvis med krem og de andre ingrediensene dine. Og du..? Ikke glem å spare litt krem som du kan bruke på toppen av din cake bowl.
CakeBowl-Closeup-Choklad

Tips! Du kan også bruke kremen til å fylle ut eventuelle tomrom som kan oppstå når du bygger.

Du liker kanskje også dette