• Fri frakt over 1000 kr
  • Levering 2-5 Hverdager
  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP
Gulvet er lava
Selskapsleker

Gulvet er lava

Gulvet er lava er en morsom lek som alle kan være med på. Den kan lekes overalt, både innen- og utendørs. Dessuten er det en lek som garantert bringer frem mye latter! Vil du også være med å leke? Her forklarer vi hvordan leken fungerer, og hvordan du raskt og enkelt kan tilpasse den til barn i ulike aldersgrupper. 

Slik fungerer leken: 

Leken går ut på at en voksen går inn i rommet og roper "Gulvet er lava". Barna har da 5 sekunder på seg til å komme seg vekk fra gulvet. De kan hoppe, klatre, løpe... ja, alle måter å komme seg unna lavaen er lov! Den som står igjen på gulvet når 5 sekunder har gått taper. Lykkes alle med å komme seg unna lavaen? Flott! Da fortsetter festen som vanlig - til neste gang!  

Tilpass leken for de aller minste barna

Skal du leke 'Gulvet er lava' med små barn? Tilpass leken på følgende måte: legg ut puter og pledd på gulvet, og la de aller minste deltagerne hoppe fra en pute/et pledd til den neste. 

Kombiner læring med lek 

Og du...? Hvorfor ikke gripe muligheten til å hjelpe barna med å lære seg å kjenne igjen tall eller bokstaver? Det er utrolig enkelt! I stedet for å bruke puter eller pledd for å unnslippe lavaen, kan man bruke papir som man skriver tall eller bokstaver på. Plasser papirene rundt om i rommet med én fots avstand. Rop deretter ut valgfrie tall eller bokstaver, og utfordre barna til å finne dem og komme seg dit - selvfølgelig uten å treffe gulvet!
Kalaslek Golvet är lava

Du liker kanskje også dette